Valborg

Godkväll, hemma i soffan igen. Idag har jag som sagt varit inne hos Hanna i deras nya, totalt magiska lägenhet och målat lister med henne och Petronella. Så mysigt. Jag köpte en liten house warming gift till Hanna som jag hade spanat på själv. Hon fick ju Glorialjusstaken av oss vänner på sin 25-årsdag och nu blev det en till liten ljusstake. De här kommer från det danska märket Ester & Erik. Det var nämligen så att jag igår tog en snabb kaffe med Roberto och Pontus innan vi åkte till kalaset, och då hade vi på programmet ”Vem bor här?”. Jag fastnade totalt och gillade verkligen deltagaren Arijanas Uppsalavåning. Det var så fint! Jag tror jag ska spana in det programmet på SVT Play faktiskt. Så jag letade lite efter den här Arijana som ju hade ett rätt så stort Instagramkonto vilket jag började följa. Såg således Ester & Eriks ljus, men dessvärre hittade jag inte dem i svart utan bara i mörkbrunt och ljusgrått. Däremot fann jag den lilla, nätta ljushållaren. Som ni vet gillar jag att kombinera guld och svart, så istället köpte jag de här korta ljusen, som ju är supersöta! Ljusstaken påminner förresten lite om de där små ljusstakarna från Svenskt Tenn, men jag tyckte dessa var finare faktiskt. De från Svenskt Tenn är nämligen borstade, och jag föredrar glansigt! Ester & Erik har massor av återförsäljare över hela landet, bara att spana in det på deras hemsida. Jag var på Floramor & Krukatös vid Kaserntorget i Göteborg. Deras ljus verkar fantastiska, jag ska försöka hitta dem i svart till oss. Och ett vitt till min Glorialjusstake. Har en rätt så väldigt närvarande totaldille på ljusstakar, som ni kanske har märkt. Ljusstakar, krukor och vaser är mitt kall just nu. Också ville jag typ också ge en liten blomma, som de kanske kan förknippa med inflyttningen och med oss. Jag vet inte, men jag gillar sånt där. Tanken var att det skulle vara den första blomman (bortsett från de de redan har sedan tidigare) och så blev det! Sen kanske det inte blir så att de tänker på oss varje gång de ser den här babyorkidén. Men min tanke är i alla fall att den ska förknippas med inflyttningen och med oss. Till den köpte jag en svart liten kruka i återvunnet material som var lite sådär edgy. Tycker i alla fall jag!

_________________
 

Och en grej till! Blev så sjukt inspirerad av deras kristallkrona som ni ser ovan, som de fått ärva. Alltså, den takrosetten är så fantastisk, love it! Så nu scannar jag typ alla sidor jag kan hitta efter en. Jag vill ha kristallkrona i både vardagsrummet och i sovrummet, och vi har bara en enda taklampa idag. Det innebär att vi behöver 3-4 till (då den vi hade sen innan säkert kommer åka in i klädkammaren då den är liten och inte riktigt passar vår planlösning). Jag hittade en på Tradera, men insåg att auktionen skenade totalt. Så vi kikar vidare, just nu är vi inne på att hitta på auktion. Ska bli så kul!

Nu tar vi det lugnt i soffan till söndagens Londonderby, jag ska ta mig en nap och till middag blir det tortellini. Skönt att vara lediga imorgon också. Vill dock att tiden ska gå fort ändå! Imorgon är planen en lunch i stan med Valle och Sisco, annars ingenting. Skönt!

0
Follow

2 Comments

  1. Mirre - Sweetwords 30 april, 2017

    Jättefina ljusstakar

    Svara
  2. Martina 2 maj, 2017

    Hade ju inte tackat nej till den kristallkronan direkt 😍

    Svara

Kommentera

Follow