Upptäcktsfärden

Så var det måndagkväll igen, vi bänkar oss framför TV’n för att se det senaste avsnittet av Game of Thrones. Jag har jobbat hela dagen, och åkte sedan en snabb sväng in till stan för att handla lack till ett litet DIY-projekt och spana på kuddfodral på H&M Home. Hann dessutom med en kaffe med min kära Valentina, som varit i Marbella i två veckor. Herre jesus, som ajg saknat henne. Hur som haver, jag tänkte att jag skulle dela med mig av den där utflykten jag och Camilla hade i vår kära stad Göteborg i lördags. Vi möttes upp vid Korsvägen och åkte till Linné för att äta lunch på Bönor & Bagels.

Camilla hade hört gott om det, och jag har varit där ett flertal gånger redan. Så vi styrde stegen dit. Jag tog en supersmoothie, laktosfri latte och en bagel med tonfiskröra. Riktigt bastant lunch måste jag säga, men så hade jag också bara druckit kaffe till frukost. Aja baja, men det var ju fortfarande holiday mode on. Så, där satt vi och pratade om allt möjligt. Om människor i vår omgivning. Om våra föräldrar och vår gemensamma familj. Om Barrevik, om framtidsplaner och resor. Och jag blev supermätt.

Vi gick sedan Linnégatan ner till Första Långgatan där vi skulle till en butik som visade sig vara stängd. Jag kan ju köpa att butiker inte är öppna på söndagar, men på lördagar? Herre jössanes, haha! Skämt åsido, vi gick istället till Myrorna och jag införskaffade mig en jättefin kristallvas till en av mina sticklingar (new drinking game; drick varje gång jag nämner sticklingar eller mina klöverväxter). Vilket var hela syftet med besöket om jag ska vara ärlig. Camilla fyndade en jättefin klänning!

Vi avslutade sedan vår upptäcktsfärd på Orangeriet på Tredje Långgatan. Jag har sagt att dit måste vi gå, och nu blev det av. Jag tog inga bilder av omgivningen, men jag lovar att det lär bli fler besök där innan sommaren är slut, och då ska jag ta lite mer bilder. Det är heeeelt magiskt, så om ni har vägarna förbi måste ni gå dit och ta en kaffe eller ett glas vin – whichever you prefer. De har även löjromspizza, tryffelpizza, sangriakannor och en massa annat gottigt. För vår del blev det två glas Spumante vid namn RBL var och sedan skildes vi åt. En bra upptäcktsfärd, må jag säga. Trots att 2/3 destinationer redan var upptäckta. Men ändå!

4 Comments

 1. Norahsmamma 7 augusti, 2017

  Ser ut som en supermysig dag!

  Svara
 2. Mirre 7 augusti, 2017

  Ohh låter som ett jättemysigt ställe =D

  Svara
 3. Jag visste inte ens att det fanns en tredje långgata haha! Första och andra lång har man ju varit på men näää…

  Svara

Kommentera

Follow