Mamma-dotter-kväll

Idag går mamma återigen på semester, vilket innebar att hon tog ut mig på middag och en glasstrut efter jobbet. Tanken var att lillebror skulle med också, men han drog sig ur, tråkigt nog. I vilket fall så valde vi Caleo på Engelbrektsgatan, en favorit sedan tidigare. Maten där är supergod, så det rekommenderar jag om ni ska äta middag i hjärtat av Göteborg. Det är prisvärt och trevligt!

fredag4
Mamma tog limegrillad lax med ljummen potatissallad och sardellaioli.
fredag5
Jag tog grillad kycklingfilé med fetaostkräm, vitlökspotatis och en paprika-, pesto- och tomatrelish.
Vi åt båda rätt fort och pratade om dittan och dattan under tiden. Jag tog ett glas vitt – gott, klassiskt Riesling från Australien – och mamma drack vatten då någon ju skulle köra bilen hem. Vi avslutade middagen med varsin krämig cappuccino. Därefter bar det av vidare till…

fredag1

… Triumf Glasscafé i Sävedalen! Där köpte vi varsin enorm glass, och jag som knappt gillar glass. Det är inte det att jag inte gillar smaken, men jag tycker inte om att det är så kallt och omständligt att äta det. Men idag var jag lite sugen och tog en kula melon och en kula choklad i ett rån. Jag har aldrig sett så stora glasskulor, de var verkligen gigantiska.

Nu är jag hemma i Lerum och ska ta mig en lugn kväll. 

22 Comments

 1. Mirre 17 juli, 2015

  OHH mysigt med lite mor och dotter tid, synd att lillebror drog sig ur, men ni fick det ju toppen ändå, gott det ser ut. Ja oj det var verkligen jättemycket glass. Jag gillar inte heller glass eg, visst är det gott, men tycker fikabröd är godare ;).

  Svara
 2. Amanda 17 juli, 2015

  Åh så gott det såg ut!

  Svara
 3. Ditte 17 juli, 2015

  Vad trevligt! Maten såg verkligen god ut och restaurangens namn har jag antecknat. Mysigt med middag tilllsammans med din mamma. Och sicken glass! Den såg väldigt god ut….

  Svara
 4. maja söderberg 17 juli, 2015

  men ååh va mycket gott :)

  Svara
 5. Martina 17 juli, 2015

  Så mysigt ni verkar ha haft det, maten såg supergod ut!

  Svara
 6. anniepiie 17 juli, 2015

  Ser jättegott ut!:D Oj, vilken glass!! Jag som inte brukar orka 2 vanliga klasskulor. XD haha Men den där kanske är extra god! ;)

  Svara
 7. Josefine 17 juli, 2015

  Gott!

  Svara
 8. Emma 17 juli, 2015

  Låter verkligen toppen alltihop! Så skönt för din mamma att få semester igen, tråkigt bara att din lillebror inte blev med på den smarriga trippen! :) glasskulorna är verkligen gigantiska!

  Svara
 9. Emma 17 juli, 2015

  åh såg riktigt gott ut och mysigt med en mamma-dotter kväll :)

  Svara
 10. sanna 17 juli, 2015

  Vad mysigt! :D

  Svara
 11. Amanda Engberg 18 juli, 2015

  Åh så gott och mysigt! :)

  Svara
 12. Frida 18 juli, 2015

  Åh vad mysigt det lät och det såg ju gott ut! Speciellt glassen :)

  Svara
 13. Pauline 18 juli, 2015

  mums!

  Svara
 14. lottalexandra 18 juli, 2015

  Ja verkligen! Så sällan man gör det…
  Ååh när jag bodde i Göteborg åt jag alltid på Triumf Glass, huuur gott :-)

  Svara
 15. FELICIA 18 juli, 2015

  Men hjälp vad gooott!! Vilken lyxkväll!

  Svara
 16. Jarina 18 juli, 2015

  Men mums va gott!

  Svara
 17. ella 18 juli, 2015

  låter som en härlig kväll! <3 länge sen jag kikade in här, men din blogg är helt klart lika bra som vanligt! kramis

  Svara
 18. MATILDA ROSQVIST 18 juli, 2015

  Gud vad mysigt! Och sååå gott :D Mums!!

  Svara
 19. HJJONSSON 19 juli, 2015

  Ser vääääldigt gott ut!

  Svara
 20. sandra 20 juli, 2015

  Men åh, låter såp mysigt att bara få vara med sin mamma så. Och jag inser att jag nog måste åka ut till Sävedalen för att äta glass nsäta gång jag är i götet ;)

  Svara
 21. Linnéa 26 juli, 2015

  Nu fick jag ju två matlagninsidéer bara av detta inlägget! Pinterest here I come haha :) Såg supergott ut.

  Svara

Kommentera

Follow