Inredning : Lyx vs. budget

Inlägget innehåller reklamlänkar.

Välkomna till mitt första inlägg i en serie om lyx vs. budget. Inredningsprodukter med mer extravaganta prisklasser och liknande produkter för den som nöjer sig med ett mer ekonomiskt alternativ. Vissa saker tycker jag är helt okej att spendera mer pengar på, medan andra saker känns som att det går exakt lika bra att köpa ett budgetalternativ till. Jag känner olika starkt för olika typer av inredningsdetaljer, så att välja budgetvarianter i vissa lägen känns helt okej. Medan andra känns viktigare för mig och därmed kanske jag vill ha ”originalet”. Ni hänger säkert med, och jag tror också att ni säkert kan känna likadant.

LYX: Stol från Vitra HÄR /  Marmorbord från Decotique HÄR / Lampa från Tom Dixon HÄR / Fåtölj från Swedese HÄR
BUDGET: Stol från Jysk HÄR / Marmorbord från Furniturebox HÄR / Lampa från Ellos HÄR / Fåtölj från Furniturebox HÄR

När det kommer till möbler så är jag helt okej med att köpa budgetalternativ faktiskt. Det är när det kommer till detaljerna som jag känner att jag kan tänka mig att lägga mer pengar för att få exakt det jag vill ha. Någonstans, precis som när det gäller i garderoben, så tycker jag att det är charmigt att kunna blanda. En får då ett mer unikt och personligt intryck, snarare än att ta alla de mest populära möblerna från en viss hemsida. Bordet ovan från Furniturebox är det som vi har köpt som vi äntligen ska packa upp när vi flyttar in. Och tanken är också att Jysk-stolarna ska få flytta in hos oss.

LYX: Kruka från Skultuna HÄR / Vas från Klong HÄR / Ljusstake från Svenskt Tenn HÄR / Vas från Svenskt Tenn HÄR / Glaskupa från Watt & Veke HÄR
BUDGET: Kruka från Jotex HÄR / Vas från Mio HÄR / Ljusstake från H&M Home HÄR / Vas från Jotex HÄR / Glaskupa från Ellos HÄR

Som sagt; när det kommer detaljer så föredrar jag att spara till originalen – om jag tycker att de är de finare alternativen. Om ni kikar här ovan så tycker jag till exempel att glaskupan i budgetvariant är mycket finare än den lite dyrare från Watt & Veke. Men när det kommer till Klongvasen och dess kopia så känns ju originalet mycket mer genomtänkt, genomarbetat och detaljerat. Det fina med detaljer är ju också att en kan fynda fina, tidlösa grejer på loppis och Tradera. Ni minns säkert mina ljusstakar från Skultuna till exempel? Dem är jag så nöjd med!

_________________
 

Hur resonerar ni kring inredning? Kör ni budget, lyx eller blandat?
 

0
Follow

12 Comments

 1. Mirre - Sweetwords 7 maj, 2017

  Otroligt bra tips är ju väldigt lika bara priset

  Svara
 2. Bella 7 maj, 2017

  Åh vilket bra inlägg Sanna! Budgetvarorna är nästan identiska med lyxvarorna. Älskade det här inlägget!

  http://nouw.com/bellss

  Svara
 3. Lina 8 maj, 2017

  Åh vad roligt att läsa! 😍

  Svara
 4. Selma 8 maj, 2017

  asså jaa! jag älskar inlägg som de här, de e så roligt. typ spännande att se detaljerna, mycket va ju verkligen likt.

  Svara
 5. Norahsmamma 8 maj, 2017

  Men åh vilken trevlig läsning:)))

  Svara
 6. SÅ bra tips! Köpte faktiskt precis dom stolarna från Jysk till matbordet, så fina!

  Svara
 7. Bobby 8 maj, 2017

  Riktigt bra inlägg och sjukt snyggt utformat 🙌🏽

  Svara
 8. Maxarna 8 maj, 2017

  Åå vilket inspirerande inlägg med massa fin inredning. Jag håller med dig i det du säger om lyx detaljer och budget möbler. Men vasen i bilder tyckte jag var finare än lyxen.

  Svara
 9. Ditte 11 maj, 2017

  Vilken rolig och spännande kategori. Tusen tack för detta. Jag blandar nog en del när jag köper. Men om/när jag har råd köper jag gärna en del favoriter på Svenskt Tenn. Tack för dina tips, jag hade aldrig hittat dessa utan din hjälp.

  Svara
  • Sanna @ Sannas Rum 15 maj, 2017

   Jag gör precis som du, plånboken kan ju inte alltid stå vidöppen eller vad en ska säga. Att blanda upp med andra saker tycker jag bara är charmigt också, allt behöver inte andas lyx och flärd :)

   Svara

Kommentera

Follow