Inredning : Lyx vs. budget

Inlägget innehåller reklamlänkar.

Vad kul att förra inlägget var så uppskattat. Har du inte sett det ännu så kan du kika här. Jag älskar sånt här, framför allt att leta fram budgetalternativen. Jag tycker mig ha rätt bra koll på mina egna favoritmärken så det är ganska enkelt när en väl börjar scrolla. Har märkt att framför allt Mio är hejare på att ”inspireras” väldigt mycket av de lite dyrare leverantörerna. Idag kommer ett nytt inlägg som sagt, hoppas att ni ska gilla det!

Lyx vs. budget Inredning Tom Dixon Carl Hansen & SOn Y-Chair OX Denmarq marmorbord Mio Åhlens brickbord Rusta Jotex Nattavaara

LYX: Lampa från Tom Dixon HÄR / Stol från Carl Hansen & Son HÄR / Marmorbord från OX Denmarq HÄR / Brickbord från Åhlens HÄR
BUDGET: Lampa från Jotex HÄR / Stol från Jotex HÄR / Marmorbord från Mio HÄR / Brickbord från Rusta HÄR

Jag vill så himla, himla gärna ha stolarna, jag hade inte tackat nej till vare sig lyxalternativet eller budgetvarianten. Har fått riktig dille på karmstolar, tycker det är så snyggt att ha ett bord för 6-8 personer och sedan köra på karmstolar utmed. Dessvärre håller inte min man riktigt med. Men kanske kan en få ha en sån här stol ståendes för sig själv i alla fall? Och som jag skrev här ovan; Mio är verkligen duktiga på att inspireras. Det är förstås inte exakt likadana grejer, men när en sedan förstår helheten och att det finns så många produkter som är inspirerade av vad de trendiga, exklusiva märkena gör så känner en lite ”men kom igen”-känsla på det typ. I vilket fall! Brickbordet från Rusta har jag införskaffat åt oss. 99 pix är ju inget att tala om, och det har jag tänkt ska stå  i hörnet i köket och skänka lite glädje med diverse dekoration på.

Lyx vs. budget Inredning Tom Dixon Lagerhaus doftljus Svenskt Tenn Daggvas Vas Dagg Miovas Mio Kudde Manhattankudde Stockholmskudde Designmäklarna Ikea ljuslykta Skultuna Lilja Vas Broste Copenhagen H&M Home

LYX: Vas från Svenskt Tenn HÄR / Doftljus från Tom Dixon HÄR / Ljusstake från Skultuna HÄR / Kartkudde från Svenskt Tenn HÄR / Vas från Broste Copenhagen HÄR
BUDGET: Vas från Mio HÄR / Doftljus från Lagerhaus HÄR / Ljuslykta från IKEA HÄR / Kartkudde från Designmäklarna HÄR / Vas från H&M Home HÄR

Återigen, detaljer är mitt kall här i livet och jag tycker som sagt att originalen ibland känns mer genomtänkta och att det har adderats mer kärlek till dem. Om en jämför de två första vaserna tycker jag att det blir rätt så tydligt; den övre känns som att den har designats med omsorg medan den undre direkt ger intrycket av att vara massproducerad. Med det sagt så tycker jag fortfarande att den runda vasen från Mio är fin, men den klår knappast mitt livs kärlek till vas – Daggvasen från Svenskt Tenn. Herre jössanes, vad jag älskar den vasen. Är liksom inne på att skaffa en drulleförsäkring bara just in case. Däremot är det nästan så att jag tycker att kudden är finare i budgetvarianten då den är mer subtil. Färgerna på kudden från Svenskt Tenn är fina, men svåra att matcha. Det får liksom nästan bli det där typiska ”Svenskt-Tenn-Skultuna-Klong”-hemmet om en ska kunna pull it off, tycker jag.

_________________
 

Vad föredrar ni i det här kollaget? Lyx eller budget?
 

0
Follow

5 Comments

 1. Alice 12 maj, 2017

  Mycket snyggt! För tillfället, budget. Som student gäller det att prioritera ^^

  Svara
  • Sanna @ Sannas Rum 15 maj, 2017

   Ja, det är klart! Jag brukar ofta säga att en stor anledning till att vi har en massa saker är ju att vi har gift oss och fått fina bröllopspresenter. Och det är ju lite så det är, att om en önskar sig dyrare grejer vid födelsedagar, jular, examen, bröllop etc. så funkar det att ha lite mer lyxalternativ. Men om en köper allt till sig själv och är på en normal/lägre budget så passar budgetalternativen superbra, och ibland är ju budgetalternativen så mycket finare, tycker jag :)

   Svara
 2. Mirre 12 maj, 2017

  Jag tycker också sådant är är roligt, det kan vara så snarlika att man kan knappt se vilken som skulle vara vilken

  Svara
 3. Martina 15 maj, 2017

  grymt bra inlägg, älskar detta inslaget!

  Svara

Kommentera

Follow