IKEA Hacks : Favoriter

Mina två inlägg om favoritidéer till hemmet har verkligen gått hem, ser det ut som. Jag längtar så galet mycket till dess att vi kan börja ha ordentlig pysselverkstad hemma. Vi pratade om det, Hanna och jag när vi målade lister i deras lägenhet, hur härligt det är att umgås och faktiskt göra något. Att pyssla tycker jag också tillåter en att hålla en konversation under tiden. Det känns som att vi kommer ha de där klassiska symötena som min mormor alltid åkte på när jag var liten. Frågan är dock hur mycket de sydde i förhållande till hur mycket de pratade. Så lär det säkert bli för vår del till slut också, när idéerna och materialet tryter. Men sedan vi nu kommit hem från huvudstaden har vi tjejkompisar kommit på runt 20 olika koncept och teman som vi ska ha på middagar, sammankomster,  fester –när vi umgås, helt enkelt. Killarna börjar bli måttligt irriterade på oss. Men jag ska genomföra, var så säkra!

Tillbaka till vad inlägget faktiskt skulle handla om; nämligen IKEA Hacks. För den som kanske inte blivit frälst ännu så är ett IKEA hack något så enkelt som en ombyggd IKEA-möbel. En form av DIY. Jag har visat upp några stycken i mina favoritidéer till hemmet (del 1 här och del 2 här). Idag får ni ett helt inlägg tillägnat Ingvar Kamprad, men hur en alltså kan twista till produkterna. Häng me!

1. Spraymåla konsoler. Så simpelt att det borde vara halvt olagligt nästan, haha. Men gud vad mycket det gjorde, och vad snyggt det blev att spraymåla konsolerna på hyllan EKBY JÄRPEN. Jag älskar ju mässing och guld, och trots att silver är 2017 års metallfärg så föredrar jag de varmare metallerna framför den kallare. Så fint! KÄLLA HÄR.
2. Nya handtag. Som jag skrev i del ett av mina favoritidéer till hemmet så gör bara ett par snygga handtag på en Ikeamöbel väldigt mycket. Jag har bestämt mig för hur jag ska göra om vår Malmbyrå, det stod mellan detta ovan och det jag visade i del ett av mina favoritidéer till hemmet. Vad det blir får ni se! KÄLLA HÄR.

3. Spegelkub. Med hjälp av LOTS kan du sätta ihop en egen, snygg spegelkub att ha som dekoration i ditt hem. Hade dessa speglar funnits i andra toner så hade jag nog hoppat på detta hack utan att blinka. KÄLLA HÄR.
4. Sittpuff i eget tyg. Det här är något som jag verkligen är sugen på att prova. En syr helt enkelt ett eget fodral till JORDBRO sittsäck i ett tyg som passar hos en själv. Just att blanda in mönster på det här sättet gillar jag, det här tyget var såå fint! KÄLLA HÄR.

5. Fluffy & gold. Jag tror inte att det är just stolen LEIFARNE i detta hack, men något liknande. Det finns en något dyrare stol som en kan använda sig om en inte gillar LEIFARNE, men jag tycker den skulle funka bra. Komplettera med guldspray och LUDDE fårskinn så har du denna stol. KÄLLA HÄR.
6. Måla om en träbyrå. På IKEA finns massor av träbyråer till bra priser. Just modellerna RAST och TARVA finns det tusen och åter tusen hack-varianter av på Pinterest. En av mina favoriter är den ovan, mörkt + mässing = sant i min bok. Just att lägga till lite fina beslag och ornament på byrån så kommer ingen kunna gissa att den är från IKEA! KÄLLA HÄR.

0
Follow

5 Comments

 1. Spännande! Jag ska få inreda ett helt rum från scratsch i mitten på juni, så roligt.

  Svara
 2. Ditte 19 maj, 2017

  Vilka härliga tips! Tack för fin inspiration! Och jag skulle aldrig ens ha kommit på att sätta handtag på byrån. Men det är ju en kanonidé! Och att spraymåla konsoler.Toppen!

  Svara
  • Sanna @ Sannas Rum 22 maj, 2017

   Håller med, hade inte heller tänkt på det! Men jag har en sådan byrå hemma, så den ska jag göra om :D Eller piffa upp i alla fall!

   Svara
 3. Mirre - Sweetwords 19 maj, 2017

  Men oh så läckert att kunna eneklt göra om själv

  Svara

Kommentera

Follow