Favoritidéer till hemmet

Redan första veckan i januari började jag med en inventarielista utav alla våra tillhörigheter till hemmet. Varenda liten småsak! För att kunna visualisera vart vi ska ha allt, vilket som ska gå till Myrorna och vad som ska slängas. Det var ett sätt för mig att få greja med mitt hem utan att bo där, eller egentligen ha ett riktigt hem. Jag har sedan suttit och bättrat på den här excellistan så fort jag har hunnit och haft den inspirationen. När jag såg svart på vitt vad vi har att röra oss med så blev det också tydligt vad som kunde vara i vilket rum, vad vi behövde köpa till, och också vad vi kan göra själva! Det har blivit några få DIY-projekt genom åren, men jag är verkligen sugen på mer. Och storskaligt! Så jag har grävt och grävt in i Pinterest riktigt djupa skogar av gör-det-själv-idéer och skakat fram skörden nedan. Hoppas ni tycker att det är spännande idéer! Det är några IKEA-hacks, jag vet. Men det är väldigt roligt tycker jag, så länge de är kreativa. Just en Malmbyrå har vi redan, så att lägga till lite gulddetaljer där hade inte varit fel (se bild 2).

1. Skoskåp med fina handtag. Att bara byta handtag på en IKEA-möbel eller från annan liknande kedja gör så mycket. Helt plötsligt kan den kännas helt annorlunda, beroende på vilken typ av handtag eller beslag en väljer. Jag är sugen på att köra ett mörkt skoskåp och ringbeslag i mässing. Hade blivit så snyggt!  KÄLLA HÄR.

2. Malmbyrå med guldfolie. Som sagt; det här DIY:et kommer jag med största sannolikhet att genomföra om vi väljer att behålla den byrån. Vi har haft den så länge jag kan minnas, eller ja det var en av de första saker vi skaffade till vårt gemensamma boende. Jag är dock sugen på en annan typ av byrå, så vi får se vad det blir! KÄLLA HÄR.

3. Ett sidobord med mörkbetsad skiva. Alltså detta hack älskar jag. När det liksom inte är en produkt som var avsedd för liknande ändamål, utan något helt annat. Detta sidobord är nämligen gjort av ställningen till den gamla tvättkorgen Major. Men dessvärre finns den inte kvar i sortimentet. KÄLLA HÄR.

4. Chunky knit. Att fräscha upp minnet i hur en stickar har länge stått på min agenda. Och att införskaffa riktigt stora stickor, men frågan är vart en får tag på såhär brett garn? Jag älskar ju tunga filtar, så det hade inte varit fel att komplettera plädsamlingen med en egenstickad, riktigt tjock och bylsig filt. KÄLLA HÄR.

5. En liten upphöjd bricka. Sådana här små detaljer är vad jag pratar om när jag säger att jag bloggar om detaljer. Det är i princip inget, men det gör så mycket, tycker jag. Att var sak har sin plats, och känns som att det är i sitt eget sammanhang. Att varje del i ett hem har en väl genomarbetad tanke bakom sig. Det är så jag vill ha det, och den här enkla brickan för småsaker hade verkligen passat in! KÄLLA HÄR.

6. Spännande kuddfodral. Alltså jag älskar den här kudden! Jag letar – som jag redan skrivit – ofta efter saker som jag pinnar på Pinterest, och det har först mycket senare slagit mig att jag ju kan försöka mig på att göra det själv. Jag är inte särskilt händig/pillig/tålmodig av mig, men tänker att en kan lära sig. Övning ger färdighet, helt enkelt. Och den här kudden var så himla, himla fin! KÄLLA HÄR.

_________________

Vad tycker ni, var detta några roliga projekt?
 

0
Follow

15 Comments

 1. amandasve 19 april, 2017

  Men åååååh! Nu fick ju jag också supermycket inspiration! Gud vad fina saker <3

  Svara
 2. Valentina 19 april, 2017

  Älskade dessa tips!
  Villl ha en sån filt ?
  Malmbyrån var super snygg , bra idé !
  Puss

  Svara
 3. Mirre - Sweetwords 19 april, 2017

  Men oh så fina saker, jag är lite sugen att köpa ny bänk till våran hall, =D

  Svara
 4. Lilla O 19 april, 2017

  Vilket underbart inlägg, Sanna! Gärna mer sånt här :)

  Svara
 5. Unia 19 april, 2017

  Åh så inspirerande! :)

  Svara
 6. Jenni Lenita 19 april, 2017

  Dessa var verkligen detaljer och DIY projekt i min smak ?

  Svara
 7. Hanna 19 april, 2017

  Stående ovationer, hörrö ! Detta är sannerligen mitt favorit inlägg på din blogg . Du vet ju att jag älskar DIY och sånt . Vi ses imorgon, du får visa mig mer då !

  Svara
  • Sanna @ Sannas Rum 20 april, 2017

   Gulle dig, tack så oerhört mycket! Jag är tyvärr sjuk, men vi kan ju prata mer imorgon eller i nästa vecka, hihi. Kram kram

   Svara
 8. Liv Ringström 22 april, 2017

  Åh vill också göra en stor filt, är så fint och mysigt!

  Svara
  • Sanna @ Sannas Rum 25 april, 2017

   Verkligen! Jag tycker dock att det är väldigt synd att så stort garn är så himla dyrt! Men jag har kikat lite på Ebay och där är det iaf billigare, så får se om jag kanske kommer till skott. Måste dock fräscha upp minnet av att sticka :)

   Svara
 9. Ella Sevieri 23 april, 2017

  Åh jag älskar sådana här inlägg!! Fick så mycket inspiration!

  Svara

Kommentera

Follow