Favoritidéer till hemmet · del 2

Inlägget innehåller annonslänkar.

Det var för det första ett väldigt roligt inlägg att skriva och göra. Men sedan fick jag också väldigt bra och härlig feedback, så vi kör en del två av favoritidéer till hemmet. Om du inte har läst del ett så hittar du den här. Idag är det lite mer småsaker och mer DIY, men något litet IKEA hack fick ju följa med också. Jag försöker titta lite på vad vi har hemma och se vad jag tänker att jag skulle behöva, men också vad som är kul att göra. Det ska ju vara roligt, annars kommer jag garanterat inte ha tålamod att genomföra.

1. Tidningshögar på hjul. Duktiga Trendenser har delat med sig av detta superenkla DIY med rullande tidningshögar. Jag har aldrig någonstans att ha mina tidningar, och nu ska jag faktiskt – hör och häpna – börja om med min tidningssamling. Jag har nämligen slängt alla mina tidningar! Egentligen behöver detta inte ens vara ett DIY – det går att köpa hjulplattor på Granit. Jag tänker mig att jag nog ska köpa från Granit och måla dem. Sedan ha dem under sidobordet som jag planerat att ställa i köket, men vi får se! KÄLLA HÄR.

2. Tidningsprisma. Om vi fortsätter på tidningsspåret så hittade jag denna dekorationsidé som är ett DIY gjort av en vanlig tidning. Jag gillar framför allt att den känns unik och även färgglad. Det ser sådärenkelt ut, men jag ska ge mig på att göra detta i alla fall, tycker att den var fin. Kanske kan en spraya den om en hade velat att den var enfärgad. Jag är dock osäker på om tidningspappret klarar fukten. Men en kan ju alltid prova! KÄLLA HÄR.

3. Lågt sidobord med betongskiva. Vi gjorde ju faktiskt ett betongbord för några år sedan, men det har vi inte kvar längre. Jag är dock sugen på något nytt. Nu när vi kommer byta vårt soffbord (Vittsjö från Ikea) till ett marmorbord från Furniturebox så har vi kvar Vittsjö vilket jag är sugen på att göra om. Det längre skulle kunna bli den ovan, medan det högre bordet kan bli ett lampbord eller liknande. KÄLLA HÄR.

4. Marmorliknande glasunderlägg. Med cernitlera (åh, ljuva nostalgi och lågstadiet) kan en enkelt skapa de här marmorerade intrycket, och just dessa svartvita, hexagon-underlägg tycker jag är fina. Nu har vi en uppsättning glasunderlägg från Spode, och ett marmorbord vid soffan, så dessa hade kanske fått finnas i köket om jag hade valt att göra dem. KÄLLA HÄR.

5. Korthållare. Då jag äntligen ska göra slag i saken och köpa film till min Instax Mini-kamera (efter två år…) så kommer det ju bli en hel del bilder. Och dessutom ska jag framkalla alla underbara bilder från bröllopet så fort vi har flyttat! Då behövs ju i alla fall en eller två små korthållare tycker jag. Dessa var så söta, men skulle inte gjort dem exakt såhär. KÄLLA HÄR.

6. Fluffig kudde. Alltså jag vet egentligen inte om jag gillar den här kudden eller om jag hatar den. Den påminner liksom lite om en äldre gubbe med långt, stripigt, otvättat hår. Samtidigt är den lite cool i det större sammanhanget. Men när jag tittar på fler bilder av detta DIY så tycker jag att den skänker väldigt mycket karaktär.  KÄLLA HÄR.

_________________
 

Vad tycker ni, gillade ni dessa små DIY-projekt?
 

0
Follow

4 Comments

 1. emma 1 maj, 2017

  Åh vilka bra idéer :) Vill göra massa grejer i mitt hem !

  Svara
 2. Mirre - Sweetwords 1 maj, 2017

  Ohh så snygga bra rutiner, jag tycker tidningshögar också är snygg bl a

  Svara
 3. Hanna 3 maj, 2017

  Visa mer möööbelgrejer!!!! Småsaker som dom här brukar jag sällan ta mig tid att göra vet du.

  Svara

Kommentera

Follow