Du sitter bakom en skärm

Tänk, när jag varit så involverad i Glossybox & The Man Box’ anti-näthat-kampanj med Daniel Paris, så trillar det in en hatkommentar för första gången på flera månader. När en talar om (nät-)trollen, bokstavligt talat! Känns nästan lite komiskt. 

Jag skrev ju ett inlägg häromdagen om det här med personlig tränare, och tankar kring om jag själv skulle utbilda mig till det. Om ni kikar längst ner i inlägget så ser ni att det är ett redaktionellt inlägg i samarbete med ett företag. Självklart, om jag skulle utbilda mig så skulle det vara längre fram, jag skulle ju inte göra det idag! Det trodde jag alla förstod, men det gjorde inte alla. Denna kommentar trillade nämligen in på det inlägget igår eftermiddag:

Skärmavbild 2015-10-13 kl. 16.13.19 (kopia)

Ni behöver inte tycka synd om mig för att denna tjej – jag vet vem hon är, hon har kommenterat tidigare och under flera år, både snällt och elakt – skriver såhär om mig. Tyck synd om henne! Jag tar verkligen inte åt mig, inte någonstans. Jag vet rätt mycket om personen, och jag tycker synd om henne. Så klart att jag blev ledsen när jag först fick kommentaren, men sedan blev det nästan bara roligt, skrattretande. Hon har alltså kommenterat med sitt eget namn, från samma IP-adress, sedan 2010. Snälla, kommentera med ditt eget namn då, det blir ju bara löjligt! Jag vet precis vem du är, jag kan hitta din adress på nolltid, så stå upp för dig själv om du ska försöka kränka mig.

Jag älskar den här delen ”vill inte såra dig på något vis, men du e tjock…”
Ursäkta mig, va? Du vill inte såra mig, men jag är tjock? Jag tror det finns jäkligt få människor som inte blir sårade av det. Och att människan skriver att hon inte vill såra mig är bara bull! Det är det enda hon vill göra. Hon har tidigare kommenterat om att mina händer ser tjocka ut, och ja… Hon har liksom ett behov av det här. Hon mår förmodligen bättre för stunden när hon tryckt ner mig. Och vaddå supersnygg? Det är jag ju redan – en kan inte bli nåt en redan är? Min kropp definierar inte hur snygg jag är. Jag tycker om att se mig i spegeln, jag gillar det jag ser. Jag tränar och äter rätt för att komma ur en onormal relation till mat. Jag vill bli en stark människa, både fysiskt och psykiskt. Jag tycker att jag är psykiskt stark om en bortser från min högkänslighet, nu är det bara fysiken som saknas! Jag vill leva ett aktivt liv, spelar det då någon roll om en 30-åring på andra sidan Sverige tycker att jag tjock? Näe. Det gör ju inte det.

IMG_5145
Kolla ↑ jag tycker faktiskt att jag redan är snygg!

Vet ni? Jag kommer bara fortsätta att skriva precis vad jag vill på min blogg, för den är min och ingen annans, och jag kommer aldrig ta åt mig av denna människa. Jag kommer också sluta ta bort hennes kommentarer, för det har jag tidigare gjort. Nu kommer jag istället låta henne få hata här. Det kan hon få göra, om det får henne att må bättre. Om hon mår bättre av att jag är tjock så – ja, men då kan jag väl vara tjock då. Jag är tjock, hon är elak och feg. Jag tycker det senare är värre än det förra!

Det är inte vårt fel, inte mitt fel. Det är hennes och alla andra anonyma kommentatorers fel. Det är de som gör fel, de som inte mår bra. Låt inte det trycka ner er, för förmodligen är de exakt lika små som den här personen är.  Jag accepterar som sagt inte Internets baksida, alltså hatkommentarer och annat fruktansvärt beteende. Som tur är är det bara en enda person som beter sig såhär mot mig på nätet, och henne kan jag hantera. Jag ville mest bara ta upp detta för att ni andra ska veta att ni inte är ensamma. Jag får sällan hatiska kommentarer, det är ju bara hon som kommenterar elakt på min blogg, men när de kommer så handlar det alltid om min vikt och mitt utseende. Jag har jobbat så pass mycket med mig själv att det inte går in i mitt huvud. Hon sitter bakom sin skärm, och där blir hon tuff. Jag tvivlar dock på att denna människa skulle våga säga något sådant här till mig i det verkliga livet, hon vågar ju faktiskt inte ens använda sitt riktiga namn. 

0
Follow

66 Comments

 1. Amanda Jona [SPONTAN] 14 oktober, 2015

  Alltså vackraste Sanna, åh vad jag beundrar dig! Så fantastiskt bra att du inte tar åt dig av den där onödiga kommentaren och det är precis som du säger – du är redan snygg!

  Svara
 2. Lifestyle by Tina 14 oktober, 2015

  YOU GO GIRL!! Fasicken så bra inlägg. :D Hon är så sjukligt pinsam så det är inte sant. Hon har ju hoppat på mig också någon gång, fast med sitt riktiga namn. Jag blir mest förbannad över att hon sitter där, ett par år äldre än dig, och tycker detta verkar vara helt okej att göra. En vuxen kvinna som har barn. Man kan ju undra lite hur hon hade känt om någon hade kommenterat så till hennes barn när dom blir äldre. Förmodligen kommer hon aldrig att växa upp, men man kan ju hoppas.

  Skönt att du inte tar åt dig, du är hur vacker o fin som helst!

  Svara
  • Sanna @ Sannas Rum 23 oktober, 2015

   Det är inte alla som tänker på det sättet tyvärr, Nathalie är en av de som inte gör det. Men jag hoppas att detta är spiken i kistan för att hon ska lämna mig i fred.

   Svara
 3. Anna 14 oktober, 2015

  Så tråkigt när folk ska gömma sig bakom en skärm och tro att dem får lov att skriva vad fan dem vill. Och det är så sant som du skriver – du är ju redan supersnygg!

  Svara
 4. Clara Edvinsson 14 oktober, 2015

  Grymt Sanna!!

  Svara
 5. Ella 14 oktober, 2015

  Sånt här provocerar mig helt fruktansvärt mycket, vad är det för människor som vill se andra sårade!? Troligen kan jag inte förstå mig på det då jag själv aldrig skulle trycka ner någon för att må bättre själv. Vilken patetisk liten människa. Det är som du skriver, det är mer synd om personen bakom kommentaren än om den som får dessa elaka ord kastade mot sig. Personen som ens lägger energi och tid på att försöka få ner din självkänsla och förstöra din dag är förmodligen någon som inte är nöjd med sig själv, alls. Du lever ditt liv på det sätt du vill, och lyckas med det! Alltid sticker det i någons ögon, dessvärre, för det finns så mycket missunnsamhet och avundsjuka i den här världen, MEN det är inget en stark och säker person skulle ödsla tid på, utan det är den svage och osäkra som lämnar kommentarer som dessa. Höj dig själv, du har något någon annan vill ha, du har lyckats med något som någon annan inte lyckats med. Du är grym!

  Svara
  • Sanna @ Sannas Rum 16 oktober, 2015

   Ja, alltså jag vet ju vem hon är, jag vet att hon inte mår bra i sig själv om hon har detta behov. Och som jag har skrivit känner jag också att det på något sätt måste grunda sig i att hon vill kränka och trycka ner mig för att må bättre själv. Förmodligen är hon avundsjuk, det tror jag faktiskt, och mår därför bättre av att trycka till mig. Jag har ju bett henne att inte kontakta mig, inte kommentera min blogg alls, och jag har även blockat henne där jag kan. Men ja, jag kan ju inte riktigt blockera kommentarer och sådant. De kan hamna i skräpposten, men jag kollar alltid där så att ingen annans råkar hamna där också, så då ser jag ju dem ändå. Vi får se vart det här leder, jag tror inte att hon mår så bra av att det blev på det här sättet. Om hon skulle kontakta mig och be mig om ursäkt skulle jag godta det, så länge hon aldrig kontaktar mig igen. Men att döma av hur frånvarande hon är på nätet just nu så tror jag faktiskt att hon inser att hon har gjort fett fel och jag tror att hon skäms.

   Svara
 6. wilma 14 oktober, 2015

  Kör ditt race Sanna, du är bäst!

  Svara
 7. Charlotte 14 oktober, 2015

  Kärlek till dig!! Vackra kvinna! Du hade mer än gärna fått va min PT idag. Ha en underbar dag! :)

  Svara
  • Sanna @ Sannas Rum 14 oktober, 2015

   Alltså, min kropp kanske inte hade skrikit ”HEJ JAG ÄR EN PT!” men jag tror fan att jag hade kunnat inspirera rätt många ändå. Nu är inte det aktuellt för mig just nu, men jag älskar att inspirera och pusha andra :D Stort tack, fina Charlotte :) Kram!

   Svara
 8. Denise Taylor 14 oktober, 2015

  Bra skrivet!

  Svara
 9. Sara ~ Candis 14 oktober, 2015

  Försökte maila dig, men det funkar inte. Kom bara tillbaka <3

  Svara
 10. Erica 14 oktober, 2015

  Pinsamt av henne. Heja dig! Och du är superfin! :D

  Svara
 11. Alltså WORD, SISTER, WORD. Är ungefär det enda jag kan få ur mig just nu. Vill bara dela the HELL out of this blogginlägg och det kommer jag göra med. Din inställning till detta är bara så bäst. Love u!

  Svara
  • Sanna @ Sannas Rum 14 oktober, 2015

   Men älskade, du är ju typ min klippa :) Tack så hemskt mycket, du är bäst <3

   Svara
 12. Simone 14 oktober, 2015

  Heja dig! Du är ursnygg! Och enligt mig behöver inte en PT vara något annat än utbildad och brinna för sitt yrke… Patetisk kommentar! Stå på dig och fortsätt leverera en kanonbra blogg :)

  Svara
  • Sanna @ Sannas Rum 14 oktober, 2015

   Men tack Simone, vad snäll du är :) Håller med, totalt meningslöst att göra så, och extremt patetiskt och puckat faktiskt.

   Svara
 13. Hanna 14 oktober, 2015

  Men asså människor!?
  Du är världens finaste människa. På insidan och utsidan. Blir så glad att läsa att du inte tar åt dig, för det ska du inte. Du är en av mina största inspirationskällor här i livet, och säkert för många andra också! Du är bäst och jag älskar dig!

  Svara
  • Sanna @ Sannas Rum 14 oktober, 2015

   Men Hanna… nu börjar jag ju gråta. Fan vad jag längtar efter dig. Gör ont i hjärtat bara att tänka på det. Du är bäst, jag älskar dig <3

   Svara
 14. ISA 14 oktober, 2015

  Kände bara power genom detta inlägg. Sånt jävla bra svar på tal, så klok och mogen. Och jag blir SÅ lättad att du ändå har den styrkan och självförtroendet att du inte låter detta trycka ner dig. vacker OCH stark, det är du det bruttan <3

  Svara
  • Sanna @ Sannas Rum 14 oktober, 2015

   Du är grym Isa! Tack för dina snälla och kärleksfulla ord. Även om jag inte blev nedtryckt av det är det skönt att få så mycket kärlek som ni ger mig :*

   Svara
 15. Camz 14 oktober, 2015

  Men vad är det här för sorglig människa sol inte kan bete sig på Internetz? fyyyy
  Du är bäst det vet du! kärlek!

  Svara
  • Sanna @ Sannas Rum 14 oktober, 2015

   Hahaha, ja vissa har inte koll på sin bloggikettz (blogg-etikett alltså) ;P
   Åh jag längtar så jäkla mycket efter dig alltså! Kom HEEEEEEEM, och sluta bo i Skaune. Hoppas Thanksgiving var bra också!

   Svara
 16. Linda Jungarå 14 oktober, 2015

  Alltså jag börjar på riktigt bli rädd för dagens samhälle och hur folk resonerar och beter sig nu för tiden. Bara för att de sitter bakom en dator och inte säger det rakt i ansiktet på någon så tycker de på något sätt att det är okej att bete sig hur som helst. Sådant här gör mig så arg!!! Men det känns skönt att läsa att du är stark i dig själv och att du inte tar åt dig för det ska du verkligen inte göra.

  Stor kram!

  Svara
  • Sanna @ Sannas Rum 14 oktober, 2015

   Jag tycker själv att detta känns väldigt förlegat; att kommentera anonymt. Att inte våga stå för vem en är och kanske skriva nåt konstruktivt istället i så fall. Det är framför allt tragiskt när det är vuxna människor som beter sig såhär känner jag, då blir det nästan fritt fram för barnen att göra det – för barn gör som vuxna gör, inte som vuxna säger.
   Tack för dina fina ord Linda, det värmer :)

   Svara
 17. Matilda 14 oktober, 2015

  Du är ju så vacker man kan bli. Finns människor till allt, avundsjuka är inte fint. Stå på dig! Kram

  Svara
  • Sanna @ Sannas Rum 15 oktober, 2015

   Men tack så hemskt mycket fantastiska Matilda. Right back at ya. Nej avundsjuka klär ingen faktiskt!

   Svara
 18. HJJONSSON 14 oktober, 2015

  Alltså folk………….

  Svara
 19. Daniela 14 oktober, 2015

  WORD! Så bra skrivet!

  Svara
 20. Christina 14 oktober, 2015

  Vilken … speciell… kommentar.
  Tycker det är hemskt hur mycket märkligt folk spyr ut på internet bara för att de har möjligheten att vara anonyma…

  Svara
 21. Jessy 14 oktober, 2015

  Men hallå, himla människor. U go girl!

  Svara
 22. Cajsa 14 oktober, 2015

  Jättebra och fint skrivet!!

  Svara
 23. julia 14 oktober, 2015

  åh vad trött man blir på vissa människor alltså -.- bra skrivet av dig iaf :) sv: den är från nelly, tror märket är nelly trend :)

  Svara
 24. camilla 14 oktober, 2015

  Du är så jävla snygg, Sanna! Väldigt bra text i det här inlägget, och jag älskar att du har den synen på dig själv. All cred to you hunii.
  Fortsätt med ditt! :-) <3

  Svara
 25. BEX BEAUTY 14 oktober, 2015

  Underbara, fina du! Vilket fantastiskt sätt du bemöter kommentaren på, helt rätt! <3
  En av de saker jag stör mig mest på är dock att ordet "tjock" används för att såra, eller "inte för att såra …" som i det här fallet. Det hade känts mer naturligt före ett mer negativt laddat ord som "ful", "jobbig", "dålig", "värdelös" osv. I dagens samhälle är ju såklart "tjock" ett negativt ord, men det är konstigt och så synd att det används som förolämpning. Förstår du hur jag tänker?

  Svara
  • Sanna @ Sannas Rum 15 oktober, 2015

   Ja, alltså när någon säger till någon annan att hen är tjock så är ju det ofta i syfte att trycka ner personen, i det här fallet mig. Tjock är ett skällsord. Jag identifierar mig som en tjock person, så alltså jag säger det själv, men när det ligger en underton som syftar till att såra, så sårar det. Du har rätt, jag håller med :)

   Svara
 26. Alice 14 oktober, 2015

  Verkligen så bra inlägg! Sista meningen är verkligen så sann!!!! Hoppas hon skärper till sig och inser att hon inte vinner något på att skriva hat.

  Svara
 27. VERONICA - fashionblog 14 oktober, 2015

  Du tar upp detta fantastiskt bra. Och du ska verkligen inte ta åt dig av vad någon återkommande avundsjuk liten tjej säger bakom en datorskärm, det är så tydligt. Du SKA bli exakt avd du vill, nå dina drömmar och bli vad du drömmer om. Du är vacker PRECIS som du är, du är så extrem vacker och motiverande. Skulle drömma över att få ha ditt utseende, från topp till tå. Detta gör ont i mitt hjärta att någon som du ens ska få höra. Usch och fyfan.

  Svara
 28. Nathalie Tegelstam 14 oktober, 2015

  Men herregud va töntigt! Kör ditt race Sanna, du är verkligen grym tjejen! kramkram

  Svara
 29. Prietha 14 oktober, 2015

  Så bra skrivet av dig och älskar hur dur kör ditt egna race, du är så snygg och bara bäst!

  Svara
 30. Alexandra 14 oktober, 2015

  Gah vad irriterad jag blir av att läsa det här. Vill inte ens kommentara hur idiotisk den där kommentarern var. Jag tror du hade peppat och motiverat alla dina kunder bättre än många om du vore PT, oavsett hur du ser ut. Du är fantastisk fin Sanna! Och skönt att du har ett starkt inre, det kommer ta dig långt ❤

  Svara
 31. Mirre 14 oktober, 2015

  Vet ej om min kommentar kom fram?

  Svara
 32. Lotta 15 oktober, 2015

  Haha, vill inte såra på något vis, men det var den dummaste kommentaren jag har läst! ;)
  Skämt åsido så spelar det absolut ingen roll hur man ser ut som PT, ofta är det ju ändå så att det är lättare att säga åt andra hur man bör göra, men svårt att göra det själv. Så huvudsaken är hur en PTs klienter ser ut (resultatet), inte PTn själv. Nu är du inte tjock för fem öre så någon har fel på synen här. Har man för övrigt inget snällt eller konstruktivt att säga så bör man vara tyst, och går inte det så borde man ta en rejäl funderare över sig själv och sitt eget liv och beteende innan man skriver en massa skit på nätet.
  Kram

  Svara
  • Sanna @ Sannas Rum 27 oktober, 2015

   Haha, ja, det är galet. Men jag tror att här handlar det mest om att hon vill trycka ner mig. Jag vet att jag förmodligen har ett mer spännande liv än vad hon har, oavsett vilken kropp jag har :) Tack för dina fina ord, känns skönt att det finns så många som är så snälla, hihi :)

   Svara
 33. Klara 15 oktober, 2015

  HEJA! Så bra svarat! Knäppt tänkt att kommentera anonymt för att kunna ”komma undan” med att vara taskig känner jag, fy.

  Svara
 34. Cissi 15 oktober, 2015

  Men gud! att folk orkar! Du är skitsnygg

  Svara
 35. Du är så himla fin! Alltså, såna här personer kan inte må bra i sig själva när de håller på så här… Klart du kan utbilda dig till PT om du vill!

  Du är så himla bra! Det sättet du kommenterar på, att du inte blir arg och skriver massa fula ord och ”du är bara avundsjuk” (som många andra gör). Jag beundrar dig för hur du tar dig an nättroll! Och sen det här med att vara anonym. Jag tänker så som att skriver man nåt elakt och inte skriver sitt namn eller vem man är, så kan man heller inte stå för det. Det är så fegt. Hur ska man kunna ta åt sig av en person som inte ens kan säga vem den är eller ange ett namn?

  Du är så himla bra och jag kan läsa det här inlägget om och om igen. Du är en riktig förebild och inspiration!

  Svara
 36. Caroline 15 oktober, 2015

  Du är verkligen inte tjock överhuvudtaget! Och även om du var det skulle du ändå vara jättefin och skitsnygg, och du skulle ändå kunna bli PT om det vore en framtida dröm…hur många finns det inte som gått ner i vikt och sen börjat jobba med hälsa på något sätt. Men, du har ett försprång i detta i och med att du inte är tjock någonstans :)

  Svara
  • Sanna @ Sannas Rum 15 oktober, 2015

   Tack för dina fina ord. Det beror på hur en definierar tjock, jag tycker själv att jag är tjock, jag är tjock enligt medicinska mått mätt. Det gör mig inget att jag är det, för det kan jag ändra på. Men det är just att det används som ett skällsord, att det används för att trycka ner mig som jag tycker är problematiskt. Jag kan göra något åt min kropp om jag inte längre vill vara tjock, inte svårare än så egentligen, men det blir ju väldigt tråkigt när folk använder min kropp för att kränka mig. Jag tycker inte riktigt det är relevant huruvida jag är tjock eller inte, det kan inte de som inte träffat mig i verkliga livet avgöra egentligen. Jag vet att du försöker uppmuntra mig nu, men för mig är det inget problem att vara tjock så länge ingen använder det för att kränka mig.

   Svara
 37. Linnéa 15 oktober, 2015

  Så otroligt skämmiga människor som kan sitta och engagera sig i sådan här skit. Blir så arg. Men bästa du som ger svar på tal och dessutom levererar ett väldigt viktigt inlägg som gör en mer peppad på anti-hat. Kram <3

  Svara
 38. lisa rönnberg 15 oktober, 2015

  Jag blir så förbannad av hennes kommentar så jag vet verkligen inte var jag ska ta vägen! Får lust att gå hem till henne, knacka på dörren och konfrontera henne, såhär gör man inte. Internet ska inte användas som ett verktyg till att försöka trycka ner folk. Det bör vara en självklarhet för alla!

  Svara
 39. Ella 15 oktober, 2015

  Men blä, satt och skrev en hel novell här i kommentarsfältet dagen du la ut detta inlägg. Så ser jag nu att det tydligen inte kommit fram, har varit så med flera av mina kommentarer, tror jag? I alla fall, GRYMT jävla inlägg av dig, tjejen i fråga är inget annat än en patetisk liten människa. DU har så mycket, och du är så mycket bättre än varenda människa som lägger en endaste sekund över på att försöka få ner andra genom elaka kommentarer. Kort och gott, heja dig Sanna!

  Svara
  • Sanna @ Sannas Rum 16 oktober, 2015

   Jorå, jag har bara väntat med att godkänna den för att formulera ett braaa svar, för att det var en så fantastiskt fin kommentar. Har inte hunnit godkänna mer än hälften av kommentarerna på det här inlägget. Men tack för att jag fick en till, fina du :*

   Svara
 40. Nora Bååth 16 oktober, 2015

  Men usch för vissa människor.. Du är snygg precis som du är sanna!

  Svara
 41. Mirre 16 oktober, 2015

  Ah, skrev något i den stilen att du är jättefin och jag skulle mer än hellre ha dig som PT än en ytlig en som bara gillar sig själv bäst, ta inte åt dig av detta, kramar

  Svara

Kommentera

Follow